onsdag 11 september 2013

Svensk speedways framtid

Har följt en liten debatt på nätet om svensk speedway. Läst om flera unga förare som har slutat därför att de inte fått åktid. Varken i elitserien eller i lägre serier. Det är ju inte underligt att de inte vill fortsätta då. Många har synpunkter på detta med att vi inte får fram nya förare men det beror ju på detta. Vi har fostrat alla polska juniorer här i Sverige vill jag påstå. I Polen har de ju som krav att det ska vara två juniorer i laget som måste köra två heat minst i varje match. Då får de åktid och utvecklas till toppåkare.
Inför samma sak i Sverige två juniorer på platserna 6-7 som måste köra minst två heat. Sedan har jag som förslag att när de toppas in i andra heat så ge dem dubbla poäng. På det sättet blir de mer värda för laget och lagledningen vill satsa på dem mer då de kan ha en avgörande betydelse för matchen.
Ge dem mer tid att köra i lägre serier och förbjud för många utländska förare i dessa serier.
Som det är nu så tar en dyr polsk förare platsen för svenska förare.
Någon skrev också att svenska förare är för fega i närkamper förare mot förare om man jämför mot till exempel danska och polska. Men det är ju inte så konstigt när de aldrig får köra så mycket.
Man vet ju sina begränsningar om man får köra mer och blir säkrare på cykeln.
Nä något måste köras om vi ska ha någon ny världsmästare igen. Ta mer hjälp också av gamla förare som sitter inne med kunskap om livet som speedwayförare. Titta på Danmark de har Erik Gundersen som hjälper knatteförare.
Mina funderingar om hur speedway ska utvecklas framåt igen. Jag vill fortsätta att kunna titta på bra speedway i Sverige i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar