fredag 31 juli 2015

Landsbygd

Tänkt på en sak som händer på sommaren att landsbygden lever upp. Det öppnas sommarcafé och loppisbodar tänk om det kunde vara så året om. Vad folk skulle kunna leva i hela landet då. Det är synd att ingen vill resa runt i Sverige vintertid för det är lika fint då.
Men att driva en affär ute på landsbygden är inte lätt när allt ska vara i så stor skala nu för tiden. En lanthandel kan aldrig konkurera på samma villkor som en Ica maxi tillexempel. Måste finnas något sätt att jämna ut oddsen för att den lilla handlaren ska kunna fortsätta driva sin affär.
Man tänker på hur det var förr med alla dessa affärer på småorter. Hur kunde det gå då? Det kan ju inte ha funnits mer folk då än nu?
Var det så att folk åkte inte miltals för att handla då utan var mer bekväma och handlade på orten. För det måste väl vara bekvämt att handla där man bor? Nu har det ju blivit så att folk handlar ju utan att gå utanför dörren genom näthandel. Då måste de bara gå till närmaste ställe för att hämta sitt paket så har vi tur så börjar det dyka upp fler utlämningsställen.
Så känns som det har gått runt på något sätt.
Lite funderingar så här på fredagsmorgonen jag hade om landsbygdens överlevnad.
Dagen ser ut att bjuda på ett skapligt väder än så länge i alla fall. Men man får väl se hur det utvecklar sig.
Blir nog en lugn dag här hemma idag inget inplanerat att göra. Man har ju som sagt semester.
Blir vad det blir så att säga. Ha det så bra på er så hörs vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar