måndag 19 september 2016

Speedwayens Utveckling!

Hej på er ska skriva lite om ett av mina stora intressen speedway. Ni som följer mig och läser här på bloggen vet det redan men för er andra så kan jag berätta att speedway har varit ett stort intresse för mig en längre tid. Det har väl bara blivit mer och mer nu på senare år. Detta på flera olika anledningar bland annat att man lättar kan se speedway nu genom tv och dator. Följa förare på ett helt annat sätt genom sociala media och annat.
Detta har väl blivit både på gott och ont kan man väl säga. Jag som fan har ju mer möjligheter men de som driver banor och klubbar har fått hårdare att få folk att gå och titta på speedway live.
Men att se speedway live slår ju alla gånger att sitta framför tv eller dator och kolla sedan har väl det också sina fördelar. Man kan se repriser på händelser som händer på banan och verkligen se om domaren dömde rätt eller fel. Sådant kan man ju inte se live, tittar man ner i programmet och det händer något då har man missat det.
Men det jag vill komma till är att för att få dessa människor som blir sittande framför tv istället för att bege sig till banorna på tisdagarna och torsdagarna så måste det ske mycket mer runt omkring på speedwaybanorna. Man vill ha något man inte får hemma i tv soffan.
Vad som helst egentligen. Utmana sin idol i startgrinden t.ex. finns säkert mycket man kan göra om man bara kommer på det. För folk vill ha valuta för sina pengar om man ska bege sig till speedwaybanan tyvärr är det så nu. Förutom vi nördar då som går ändå.
Kommer ihåg när jag var liten och man höll på med cykel speedway och man gjorde västar som skulle likna sina idolers. Varför har inte klubbar gjort något sådant som att trycka upp tröjor som ser ut som förarnas overaller. Hade ju varit grymt om man hade haft en sådan tröja när man var mindre.
Tror även att klubbarna måste vara bättre på att ta tillvara på gamla förare som kört för klubben för de har många bra idéer och tankar.
Sedan tror jag även att det måste hända något med detta med att bygga lag i Sverige. Som fan så vill jag se en långsiktighet i ett lagbygge. Är svårt att få klubbkänsla när föraren man höll stenhårt på förra året helt plötsligt är motståndare. Nu inte så att förare inte ska få byta klubb men som det är nu så måste förare byta för de inte får plats snittmässigt.
Jag vet att detta är en svår fråga men jag tror att  man skulle tjäna på det i längden.
Ja lite av mina tankar och funderingar om detta. Nu ser jag fram mot SM-finalen för mitt kära Dackarna.
Ha det bra mina vänner så hörs vi.
#Dackarna #speedway #målilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar